Stressz! Mi a baj vele?


Mi a baj a stresszel?

Tudtad, hogy rengeteg betegség hátterében a stressz áll? Rossz hír, mert szinte lehetetlen kiiktatni a mai, rohanó világunkból, de jó hír, mert viszonylag könnyen kezelhető. Ha a stresszt feloldjuk, akkor pedig a többi tünet is gyorsan enyhülni kezd, sokszor nem is kell hozzá gyógyszer, sem más, brutális beavatkozás. Nézzük, mit okoz a stressz és hogyan lehet kezelni.

stressz


Stressz: okok és okozatok

A hétköznapokban, szűkebb és tágabb környezetünkben számos olyan esemény zajlik, ami meggátolhat abban, hogy a mindennapok felhőtlenül teljenek. A saját, személyes kapcsolataink, nem várt életesemények, sorsfordulatok, kudarcként megélt dolgok mellett a világjárvány és a háború gyakorlatilag mindennapossá teszi számunkra azt, hogy stressz ér minket. A stressz forrása elapadhatatlannak tűnik, de mindenkinek meg kell találni azt a módszert, a külső vagy belső segítséget, mely révén a stressz következményeit minimalizálja az életében. Ebben pedig bátran kérj segítséget, hiszen a stressz akadályozhat téged mindennapi teendőid elvégzésében, azok ellátásában, segítésében, akikért felelős vagy. Ennek kiküszöbölése által pedig újra teljes értékű életet élhetsz.

A stressz ráadásul komoly egészségügyi problémákkal is járhat, mely saját-, és környezetedben lévők életét is negatívan befolyásolhatja. Ha az alábbi egészségügyi problémákat huzamosabban észleled, mindenképpen konzultálj orvosoddal és keress egy olyan terápiát, amivel megzabolázhatod a stresszt, és enyhítheted a tüneteket!

  • magas vérnyomás
  • derék-, nyak-, hátfájdalmak
  • keringési zavarok
  • tanulási nehézségek
  • dekoncentráltság, szétszórtság
  • idegesség, feszültség

A fentieken felül hatással lehet az emésztésre, okozhat szexuális problémákat, meddőséget , és még sok más gondot is.


Egy hatékony, többezer éve beváló terápia: a hangmasszázs

A legfontosabb, hogy ha hosszabb ideje fennálló egészségügyi problémád van, az első utad az orvoshoz vezessen! Semmilyen alternatív terápia nem helyettesítheti az alapos kivizsgálást.

Azonban az is igaz, hogy ha a háttérben a stressz áll, akkor önmagában a gyógyszerek vagy a kezelések nem fogják megoldani a gondod, maximum elfedik a tüneteket. Fontos, hogy magát a feszültséget (is) kezeld vagy kezeltesd. Erre remek módszer a hangmasszázs vagy érintésmentes masszázs, amit több ezer éve sikeresen alkalmaznak a gyógyításban, és bizonyítottan hatékony eredményekhez vezet. Én a Peter Hess® féle hangmasszázst sajátítottam el, miután saját életemben is jelentős, pozitív változást hozott ez a terápia.


Hogyan működik a módszer?

Először is ehhez a speciális masszázshoz nem kell levetkőznöd, és nem is érek hozzád, leszámítva, amikor rád helyezem a hangtálakat. Fontos, hogy laza és kényelmes öltözetben gyere el a kezelésre, vagy váltóöltözetként legyen ez nálad.

Különböző méretű hangtálakat helyezek a tested meghatározott pontjaira, melyeket megszólaltatok, ezzel finom rezgéseket indítva el. Mivel tested több, mint 70 százaléka víz, ezért nagyon hasonlóan reagál ahhoz, mint mikor kavicsot dobsz a vízbe, és egyre nagyobb és nagyobb körgyűrűk keletkeznek a felszínen. A rezgések így minden porcikádat lágyan átmasszírozzák.  

A rezgésekkel járó kellemes hanghatás is relaxáló hatással bír: álom és ébrenlét határára ringat, ez segít a stressz oldásában, erősíti az immunrendszert, segít fókuszálni, javítja a kreativitást, és kiegyensúlyozottabb leszel tőle.

A hangmasszázs olyan holisztikus módszer, ami segít ellazulni, vitalizál és regenerál, ezért nagyszerűen kiegészíthet más szakorvosi terápiákat. Egyes esetekben a terápiás kezelés azonban nem ajánlott, ezért arra kérlek, kezelés előtt egyeztess velem arról, ha bármiféle betegséged van. Míg a teherbeesésben segíthet a terápia , állapotos kismamáknak az első 12 hétben nem javaslom!

Ha bármilyen kérdésed van a hangtálterápiával kapcsolatban, illetve szeretnéd kipróbálni, akkor az alábbi linkre kattintva további információkhoz juthatsz, és időpontot is foglalhatsz magadnak: https://hangenergia.hu/kapcsolat/

Stresszel kapcsolatos további információkat itt találsz.

Peter Hess hangmasszőr

Magamról

Sulyok Brigitta, hangmasszőr-specialista vagyok.
Hogy ez mit jelent pontosan? A Peter Hess® hangmasszázzsal, érintésmentes masszázzsal segítek az embereknek, fiataloknak és időseknek egyaránt. Segítek ellazulni, megszabadulni a stressztől, a mindennapi gondoktól, és ezzel együtt sok egészségügyi problémától is – mint például a magas vérnyomás, vagy a terméketlenség.