Segítség, ha magas a vérnyomásod

Magas vérnyomással küzdesz?
Nem vagy egyedül!

A magas vérnyomás ma már sajnos népbetegségnek számít Magyarországon, sőt, az egész világban. A felnőtt lakosság közel egynegyedét érinti, de az embereknek körülbelül 20%-a nem is tud róla, vagy nem foglalkozik vele. A közhiedelemmel ellentétben nem csak idősebb korban alakulhat ki – akár már kamaszoknál is megjelenhet!

Okai között szerepel az öröklött hajlam, bizonyos alapbetegségek, mint például a krónikus vesebetegség, lehet gyógyszernek, például a fogamzásgátlónak a mellékhatása. De leggyakoribb oka a stressz, a mozgáshiány, a túlsúly, a zsíros ételek, illetve a dohányzás.

Honnan ismered fel, hogy magas a vérnyomásod?

Ezt otthon is nagyon egyszerűen ellenőrizheted egy vérnyomásmérővel. Általában akkor kell ilyen problémára gyanakodnod, ha gyakran fáj a fejed, illetve tompa nyomást érzel a tarkódban, ha sokszor vagy gyenge, szédülsz, szapora a szívverésed, izzadsz, és szorító érzést érzel a mellkasodban.

Ha előveszed a vérnyomásmérőt, akkor (életkortól függően) a 120/80-129-84-ig terjedő tartomány az egészséges, ha ennél rendszeresen magasabbat mérsz, akkor már érdemes segítséget kérned.

A magas vérnyomás következményei

A magas vérnyomás azt jelenti, hogy megnövekedett a nyomás az ereidben, ez érszűkülethez, az érfalak megvastagodásához vezethet. Emiatt a szívednek erősebben kell pumpálnia, ami extra terhelést jelent. Hosszú távon, ha nem figyelsz oda, a magas vérnyomás szívinfarktushoz, szívelégtelenséghez, veseelégtelenséghez, stroke-hoz vezethet.

Hogyan segíthet a Peter Hess® hangtálterápia?

A magas vérnyomásnak számtalan oka lehet, melyek közül a stressz és az egészségtelen életmód vannak a toplista élén. A feszültség hatására felpörög a szimpatikus idegrendszer, ami egy veszélyhelyzetben jól jön, de ha folyamatosan ilyen állapotban van, akkor a vérnyomás nem tud visszaállni a nyugalmi állapotra.

A magas vérnyomás kezelésében tehát alapvető, hogy megnyugtassuk, ellazítsuk a szervezetedet és „kisimítsuk“ az idegrendszert.

Erre pedig nagyszerű módszer a Peter Hess® hangtálterápia. Ez egy érintés nélküli masszázs, melyhez még csak le sem kell vetkőznöd: te csak kényelmesen fekszel, én pedig a tested meghatározott pontjaira helyezem a hangtálakat, melyeket lágyan megszólaltatok. A hangtálak ezáltal rezgésbe jönnek, és ez a rezgés végighullámzik az egész testeden, ellazítva minden izmodat. A hang és a rezgések hatására relaxált állapotba kerülsz, és megszabadulsz minden stressztől.

A hangmasszőr specialistád

Szia! Sulyok Brigitta, hangmasszőr-specialista vagyok. A Peter Hess® hangmasszázzsal, érintésmentes masszázzsal segítek az embereknek, fiataloknak és időseknek egyaránt. Segítek ellazulni, megszabadulni a stressztől, a mindennapi gondoktól, és ezzel együtt sok egészségügyi problémától is – mint például a magas vérnyomás, vagy a terméketlenség.

A Peter Hess® hangtálterápia hosszú távú vérnyomáscsökkentő hatása

A hangmasszázs során annyira ellazulsz, hogy lelassul a pulzusod és a szívritmusod, kapkodó légzésed nyugodttá, kiegyensúlyozottá válik, enyhülnek a szervezetedben a feszültségből adódó fájdalmak, például a hát-, derék-, nyakfájdalmak, és csökken a vérnyomásod is. Már az első alkalom után is jobban, kipihentebben és frissebben fogod érezni magad, de amikor visszatérsz a stresszes mindennapokba, ez hamar elmúlhat. Ezért érdemes rendszeresen élni a hangmasszázzsal, és idővel azt fogod észrevenni, hogy egyre kisimultabb vagy, és ezt a nyugodtságot egyre könnyebb megőrizni a munkahelyen, az otthonodban is.

Hosszú távon a Peter Hess® hangtálterápia jó hatással van

 

  • a magas vérnyomásra
  • derék-, nyak-, hátfájdalmakra
  • keringési zavarokra
  • tanulási nehézségekre
  • dekoncentráltságra, szétszórtságra
  • idegességre, feszültségre

Szeretnéd rendezni a magas vérnyomásod?
Szeretnéd, ha nem kellene aggódnod a hosszú távú szövődmények miatt?
Kérj egy időpontot, és tapasztald meg saját bőrödön az azonnali pozitív hatást!