Mi az a Peter Hess® hangmasszázs?

Egy igazán különleges, relaxáló, gyógyító élmény, amit érintés nélküli masszázsnak is szoktak hívni. Hasonlóan ellazít, mint egy masszírozás, de nem kell hozzá levetkőznöd, nem kenem be olajjal a bőröd, és nem érek hozzád közvetlenül, így azoknak is jó lehet, akiket ezek zavarnak.

A Peter Hess® hangmasszázs során különböző méretű és összetételű hangtálakat helyezek a tested egyes pontjaira meghatározott sorrendben, és ahogy ezeket lágyan megszólaltatom, a hangtálak rezgésbe jönnek, és ezek a rezgések végighullámzanak az egész testeden. Sejtről-sejtre átjárják minden egyes porcikádat és szervedet. Olyan ez, mint amikor kavicsot dobsz a tóba, és kis gyűrűket képez; mivel tested 2/3-a vízből áll, a hullámok ugyanúgy gyűrűznek végig rajtad. Ez olyan, mintha külön-külön minden egyes sejtedet megmasszíroznám.

A Peter Hess® hangmasszázs egészségügyi hatásai

A rezgések, és az ezzel járó kellemes hanghatás együtt hihetetlen módon képes ellazítani, relaxált, az alvás és az ébrenlét határán lévő állapotba ringatni, ezáltal remek stresszoldó módszer. A rendszeres hangmasszás bizonyítottan jótékony hatással van számos, stressz által okozott betegségre, egészségügyi problémára és tünetegyüttesre, mint például:

Erősíti az immunrendszert, segít fókuszálni, javítja a kreativitást, és kiegyensúlyozottabbá tesz.
Jótékony hatással van továbbá a termékenységre is, hiszen vérbőséget okoz, javítja a méh vérellátását, ezáltal segíti a sejt beágyazódását.

 

A Peter Hess® hangmasszázs sok problémában nyújthat segítséget, én 2 területre specializálódtam:

A hangmasszőr specialistád

Szia! Sulyok Brigitta, hangmasszőr-specialista vagyok. A Peter Hess® hangmasszázzsal, érintésmentes masszázzsal segítek az embereknek, fiataloknak és időseknek egyaránt. Segítek ellazulni, megszabadulni a stressztől, a mindennapi gondoktól, és ezzel együtt sok egészségügyi problémától is – mint például a magas vérnyomás, vagy a terméketlenség.

 „Mit kell viselnem, ha ki szeretném próbálni a Peter Hess® hangmasszázst?”

– teszik fel sokan a kérdést az első alkalom előtt. A hagyományos masszázzsal ellentétben itt nem kell majd levetkőznöd, ezért fontos, hogy kényelmes, puha pamut ruhát viselj, lehetőleg melegítőt, vagy laza pólót, pulóvert, nem túl szoros leggingset. A vastag, merev anyagok illetve túl szűk ruhadarabok kényelmetlenek lehetnek, és a rezgést, valamint a vérkeringést is akadályozzák.
A hangmasszázs során neked csak feküdnöd kell majd, semmilyen fizikai aktivitásra nem kell készülnöd. Mivel teljesen ellazulsz majd, és alvásközeli állapotba kerülhetsz, lecsökkenhet a testhőmérsékleted, érdemes hosszúnadrágot, zoknit is viselni, hogy ne fázz majd.
Gyere abban, amiben csak szeretnél, és a masszázs előtt, illetve után átöltözhetsz majd nálam.

Peter Hess és a hangmasszázs eredete

Senki nem tudja pontosan, mióta használnak hangtálakat a távol-keleti gyógyításban, az azonban már biztos, hogy évezredek óta jelen vannak.

Peter Hess egy német mérnök-fizikus, aki 1941-ben született, és a családjában előforduló súlyos betegségek miatt fordult az alternatív gyógyászathoz, azon belül is főleg az energiák mérésével foglalkozott. 1984-ben utazott Nepálba, ahol a zene egy egészen új oldalával ismerkedett meg: azzal, hogyan tudnak a ritmusok, dallamok segíteni a transz-állapot elérésében.

A hangtálak ekkor már Európában is ismertek voltak, de még nem terjedtek el igazán: Peter Hess kezdett a pozitív tapasztalatai alapján hangmasszázs-tanfolyamokat tartani, mert felismerte, milyen jó hatással vannak az ízületi, altesti, vérellátási panaszok esetén.

A hangmasszázs olyan holisztikus módszer, ami segít ellazulni, vitalizál és rengenerál, ezért nagyszerűen kiegészíthet más terápiákat.

Amennyiben szeretnél több információt kapni a Peter Hess® módszerről, látogass el a https://hangmasszazs.hu oldalra.

Ellenjavallatok

  • várandósság első 12 hete
  • daganatos megbetegedések
  • epilepszia, vagy az arra való hajlam
  • beépített szívritmus szabályozó készülék
  • akut gyulladásos folyamatok a testben
  • műtét utáni 6 hét
  • láz, lázas állapotok
  • menstruáció idején

Epekő, vesekő, fém protézis, műtéti hegek, törések, mélyvénás trombózis esetén a kezelés előtt kérlek tájékoztass.