Rubint Réka és a hangtálterápia

Mi köze van Rubint Rékának a Peter Hess® hangtálterápiához?

Segítek: semmi. Az viszont tény, hogy Rubint Réka elvégzett egy felnőttképzést a hangtálas testkezelésről, ettől volt zajos az internet a múlt héten. Mi késztette erre, milyen hangtálakkal foglalkozik és miben különbözik az én módszerem – olvass tovább és megtudod!

Először is szeretném leszögezni, hogy semmi bajom Rékával, és nem akarom megkérdőjelezni a tudását. Sőt, ezúton is gratulálok a képzéshez, remélem, a tanultakat kamatoztatni tudja saját és mások lelki egészségének javítására.
Ugyanakkor nem ugyanazt képviseljük. A hangtálas kezeléseknek több irányzata van, és mi különböző területen mozgunk. Nézzük, miben hasonlít, és miben különbözik a két vonal!


„Rubint Rékát megmagyarázhatatlan erő járta át Garábon”


– írja a Nool cikke. Garábon, egy Hollókő közeli településen található ugyanis a világ legnagyobb hangtálja, a Samsara. Ennek az a különlegessége, hogy nem csak megszólaltatni lehet, hanem akár benne is elhelyezkedhet az, aki ki szeretné próbálni a hangterápia erejét. Ez kétségkívül katartikus élmény, teljes relaxáció, és ellazulás, ami nagyon ritkán adatik meg a túlpörgött nyugati embernek, ezért tökéletesen megértem, miért gondolta úgy Réka, hogy most gyökerestül megváltozott az élete. Ekkor kezdődött új fejezet az életében, aminek következő lépéseként a közelmúltban elvégezte az Intuitív Hangtál Tanfolyam II. modulját.

Hagyományos hangtálak


Milyen hangtálterápiát tanult Rubint Réka?

Ahogy fentebb is írtam, több irányzat, több „iskola” is létezik a hangtálas kezelések világában. A tibeti hangtál, amit immár Réka is használ, eredetileg nem terápiás céllal született, bár – bizonyos feltételek mellett – alkalmas lehet terápiás használatra is. A hagyományos tibeti hangtálakat lehet hangfürdőre használni, de itt kizárólag a hang erejével segítenek az ellazulásban. Ezek többségét nem lehet, és nem is szabadna a testre helyezni. Ezt fejlesztette tovább Peter Hess, egy német mérnök, aki Nepálban, Tibetben és Indiában tanulmányozta a zene és a hangok hatásait az emberi szervezetre, majd ebből állította össze a Hangmasszázs Technikát, ami a nyugati kultúrában élő emberek igényeihez igazodik. Az alap tehát ugyanaz, de a Peter Hess® módszer jobban illik a mi életvitelünkhöz és szervezetünkhöz. Én is ezt az irányzatot követem.

Peter Hess hangtál


Miben segít a Peter Hess® hangmasszázs?

Mint a neve is mutatja – érintés nélküli masszázs. Itt a hanghullámok mellett a fizikai hatások is megjelennek, hiszen a tálakat a testedre helyezve, azok rezgéseivel sejtről-sejtre kezelem a testedet. Mivel az emberi test jelentős százaléka vízből, folyadékból áll, ezért egy tóba dobott kavicshoz hasonlóan a hang is hullámokat gerjeszt benne, amik végiggyűrűznek rajtad. Ez egy teljesen más működési mechanizumus, mint a sima, tibeti hangtálterápia esetében.

A hangmasszázs segít

esetén a tünetek és a háttérben meghúzódó okok enyhítésében, kezelésében.

Miért vagyok hálás Rubint Rékának?

Túl azon, hogy nem feltétlenül ugyanazon területen mozgunk, én mégis nagyon hálás vagyok neki azért, mert az ismertségének köszönhetően most hirtelen nagyon sokan hallottak a hangtálas kezelésekről. Olyanok, akik korábban nem is ismerték ezt a kifejezést.

Szerintem ez egy fantasztikus módszer a stressz oldására, a testi-lelki problémák enyhítésére, és ez most már Rékának köszönhetően a fitness-világban is megjelenik. Ahol teljes egészében helye van, hiszen akár edzés utáni levezetésként, akár egy-egy verseny előtti stresszoldásként, vagy a feszült izmok ellazítására csodálatos eszköz lehet. Egy fárasztó tréning után mi sem kellemesebb, mint lefeküdni pár percre vagy fél órára, és megnyugtatni a pulzust, a légzést, elengedni a gondolatokat.

Én úgy gondolom, hogy minden hangtálterápia irányzat jó valamire. A Rubint Réka által promotált tibeti hangtálterápia nem rosszabb, mint az általam használt Peter Hess® módszer, ugyanakkor én ezt az irányzatot hatékonyabbnak tartom, ezért továbbra is ezt alkalmazom, ha betérsz hozzám. 😊

Próbáld ki, milyen, amikor csak a hang erejével masszírozlak!

Peter Hess hangmasszőr

Magamról

Sulyok Brigitta, hangmasszőr-specialista vagyok.
Hogy ez mit jelent pontosan? A Peter Hess® hangmasszázzsal, érintésmentes masszázzsal segítek az embereknek, fiataloknak és időseknek egyaránt. Segítek ellazulni, megszabadulni a stressztől, a mindennapi gondoktól, és ezzel együtt sok egészségügyi problémától is – mint például a magas vérnyomás, vagy a terméketlenség.