Elengedés avagy Engedd el – kicsit másképp!

Elengedés

Elengedés… Hogy hányszor hallottam az utóbbi pár évben ezt: „Engedd el”! Persze először jó mantrának tűnt, aztán idővel úgy éreztem, pont azt a hatást váltja ki, mint amikor egy nyugtalan embernek azt mondjuk: „Nyugodj meg!” – csak idegesebb lesz tőle.

Pedig az „engedd el” gondolata valójában nagyon is jó dologra bíztat: arra, hogy amit nem tudunk megváltoztatni, azt vagy engedjük élni úgy, ahogy van, és fogadjuk el, vagy pedig engedjük el teljesen, és hagyjuk eltávolodni magunktól. De mit tesz egy ember, aki képtelen megnyugodni? Talán hirtelen ettől az egy mondattól átbucskázik a fején, és egy új, nyugodt emberré válik? Vagy aki görcsös, és képtelen helyzetben is megállás nélkül rugózik egy dolgon? Bizony, ragaszkodni is görcsösen fog hozzá. Nem lesz képes „elengedni”, nem megy parancsszóra.

Így itt állunk egy olyan szóval, egy olyan kifejezéssel, ami, bár jó kiindító, érthető, mégis sokunkban kelthet visszás érzéseket.

Elengedés

Az elengedés – Peter Hess® módszerével

A Peter Hess® nevéhez köthető hangtálterápia egyfajta „beavatás”. Nem kell aggódni persze, nem arról van szó, hogy komoly „iskolán” kell keresztülmenni – inkább úgy írnám le, mint újfajta tapasztalatot, ami egyszerre hat a testre és a lélekre.

Biztosan már veled is előfordult az, hogy bizonyos problémákhoz, kétségekhez, félelemhez, önbizalomhiányhoz, negatív gondolatokhoz ragaszkodtál, „spirálba kerültél” akaratod ellenére. Velem elég gyakran. Ez teljesen természetes dolog, ahogyan ennek az ellentétje is, amikor a mai felgyorsult, lüktető életünkben, a napok rohanásában lesöpörjük a negatív gondolatainkat az asztalról, és nem foglalkozunk velük. Bár a két dolog, a ragaszkodás és a lesöprés látszólag egymás ellentétei, a valóságban mégis ugyanazok, hiszen amikor a szőnyeg alá dugod a problémát, nem tűnik el, csak szem elől téveszted, de végül újra és újra átesel rajta. Vagyis ugyanúgy veled marad, megkeseríti az életed, mint amikor rágódsz rajta.

Valaminek az elkendőzése, lesöprése nem azonos az elengedéssel. Az egyik: hazugság a léleknek, gátak emelése, a másik: a gátak lerombolása és szabad áramlás. Az elengedés egyfajta kibékülés, ellazulás, nyugalom, amit sokak szerint a legkönnyebben a test és a lélek meditálásával lehet elérni. Ennek egy kidolgozott módszere lehet Peter Hess® hangtálterápiája.

A hangtálterápia hogy segíthet a gátak feloldásában?

Peter Hess® általam is megtapasztalt, átélt hangtálterápiája egy olyan intenzív, rezgésen alapuló módszer, aminek segítségével egy mély nyugalmi érzés váltható ki. A testben és a lélekben egyaránt elő tudok idézni egy harmonikus, meditatív transzállapotot, amit egyébként a hagyományos meditációk során csak évek gyakorlásával lehetne elérni.

A rezgések segítségével a test, a szellem és az elme is ellazul, és képes lesz a felhalmozott gátakat lebontani, a felgyűlt feszültséget elengedni. És utána vissza sem építi ezeket a saját magát gátló rossz és negatív érzéseket.

Hogy segíthet a hangtálterápia a gyermekvállalás során?

Az köztudott, hogy ami feszes, ami nehézkes, kemény és törékeny. Egy túlfeszített idegállapotban és emiatt testi, sőt, szervi feszültségben lévő női test kevésbé barátságos környezet a fogantatáskor a magzat számára, ahogy a stresszes férfitest sem termel egészséges mennyiségű és minőségű hímivarsejteket, illetve akár merevedési gondok is megjelenhetnek. A befogadáskor a méh kötőszövetei, puhasága, lágysága is fontos. Egy feszült szervezetben a méhfal keménysége épp olyan, mint a gondokkal küszködő ember vállainak beállása. Kemény, fájdalmas gócpontok alakulnak ki a testben, mert nem képes elengedni bizonyos problémákat, szorítja, feszíti a testének bizonyos részeit is: a test megpróbálja levezetni a lélek feszültségét, de gyakran itt megáll, és a test feszültsége megmarad, a lélek feszültsége pedig nem szűnik meg. Ezen tud segíteni a hangtálterápia, aminek során hangtálak rezgéseivel és megnyugtató hangjával segítek az elengedés folyamatán végigmenni azoknak a leendő szülőknek, akik ezt a módszert választják akár megalapozásként, akár kiegészítésként. Minthogy magam is hasonló gondokkal küzdöttem a teherbe esésem előtt, nem csak a tanulmányaim és mások beszámolói állnak a rendelkezésemre, de bizony a saját tapasztalatom is segít kimondanom: a módszer hatásos lehet neked is!

Szeretnéd letenni a feszültséget, és elengedni a gondokat, amiken nem tudsz változtatni? Gyere el hozzám egy hangtálterápiára!

A hangtálterápiának a fogantatásra gyakorolt hatásáról itt olvashatsz bővebben

További, a témával kapcsolatos cikket itt találsz: https://pszichoforyou.hu

Peter Hess hangmasszőr

Magamról

Sulyok Brigitta, hangmasszőr-specialista vagyok.
Hogy ez mit jelent pontosan? A Peter Hess® hangmasszázzsal, érintésmentes masszázzsal segítek az embereknek, fiataloknak és időseknek egyaránt. Segítek ellazulni, megszabadulni a stressztől, a mindennapi gondoktól, és ezzel együtt sok egészségügyi problémától is – mint például a magas vérnyomás, vagy a terméketlenség.